my invisible text
Categories
  • TIMELINE

Setting up a VS300i - sticky platen

<<

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 1306

Joined: Tue Mar 21, 2006 11:26 pm





Post Sat Apr 20, 2019 11:18 pm

Setting up a VS300i - sticky platen

Going through the process and all seemed to be going fine until I am about 4 metres int o printing. I am using Metamark MD5 as I have always done but the heater and area beneath the grit rollers all the way along is getting sticky, it is almost as if there is glue discharging from the bottom of the vinyl onto the printer. The vinyl is then catching and sticking to the base.

I've cleaned it off with Iso but it seems to be coming back. The knife isn't cutting through the vinyl, stumped??
Anyone experienced something similar to this? Solutions?

Thanks
<<

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 1306

Joined: Tue Mar 21, 2006 11:26 pm





Post Sun Apr 21, 2019 12:03 pm

Re: Setting up a VS300i - sticky platen

A little more info, the residue does seem to be coming from the vinyl, odd as I have run this on another machine with no issues, tried ajusting temp etc to no avail. I'm going to take out the parting knife and give this a clean even though it is new.
<<

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 3217

Joined: Mon Feb 10, 2003 11:30 am

Country: United Kingdom (uk)




Post Mon Apr 22, 2019 4:41 pm

Re: Setting up a VS300i - sticky platen

is it just on the edges or all across, have seen it before on the edges but if it's all across i would say either the backing paper is contaminated & the heat is waking the glue up or the backing paper is allowing the glue to migrate through it

Kev
<<

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 1306

Joined: Tue Mar 21, 2006 11:26 pm





Post Mon Apr 22, 2019 4:50 pm

Re: Setting up a VS300i - sticky platen

Thanks Kev, I think it was the vinyl, spoke to Metamark last week about their backing paper and apparently there are some issues with rolls, these have now been resolved but I guess I must have had one of those. All seems to be working okay after multiple cleans and a roll change. Thanks for replying.

Return to Roland Printers



 

About
Contact
Board Rules
Membership
Terms & Conditions

 

Signapp - iPhone & iPad
Signapp - Android
Vehicle Wrap Training
Vinyl Application Training
Vehicle Wrap Accreditation
UK Sign Group
Site Membership
Advertising
Videos
ISA-UK

 

 

Who is Online

In total there are 72 users online ::
3 registered, 0 hidden and 69 guests
[based on past 5 minutes]

Most users ever online was
370 on Tue Aug 28, 2018 5:02 pm

Registered users:
Graeme Dingwall, Harry Guy

Copyright © 2000 - 2019 Robert Lambie