my invisible text
Categories
  • TIMELINE

Help! Easymount issue, engineer?

<<

Hugh Potter

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 8484

Joined: Fri Jun 17, 2005 10:43 am

Country: United Kingdom (uk)




Post Fri Aug 26, 2016 1:31 pm

Help! Easymount issue, engineer?

Hi all,
My easymount SH1400 has developed a fault whereby the lower roller is juddering a bit before it then runs smooth, works better at higher speeds but still, there's a fault that shouldn't be ignored.

Anyone know what this may be or, is it a job for an engineer - to who should I go?

Machine is just 4yrs old so no warranty

Thanks,
Hugh
<<

Cheryl Smith

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 2814

Joined: Mon Sep 25, 2006 6:47 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Sat Aug 27, 2016 5:11 am

Re: Help! Easymount issue, engineer?

hi Hugh
Repropoint offer this service me thinks...
Isn't this one of your new machines? :awkward:
<<

David Hammond

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 3413

Joined: Wed Jan 05, 2011 11:17 am

Country: United Kingdom (uk)




Post Sat Aug 27, 2016 8:26 am

Re: Help! Easymount issue, engineer?

It sounds like a similar issue ours has. Apparantly it's the control board behind the screen.

Try and loosen some tension off the laminate see if that helps?

You could try speaking to Lewis at Vivid, always found him knowledgable and helpful.
<<

Hugh Potter

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 8484

Joined: Fri Jun 17, 2005 10:43 am

Country: United Kingdom (uk)




Post Sat Aug 27, 2016 11:53 am

Re: Help! Easymount issue, engineer?

Thanks Guys,
Yes Cheryl, the laminatore is the one I got with the printer, it's just 4yrs old but, if it's done the same amount of work as the printer (they were - I'm told, sold together, px'd and resold together) then it's done less work than I know some do in a month!


The issue seems to have sorted itself out now, I'll check all the wiring etc again although I did think it was more mechanical.
First thing I did was to remove the lam as I thought it might be something to do with too much pressure, looking at my lam's it could be argued there's it want's a bit more pressure! removing the lam made no difference..

Like I say, seem's to have cured itself for now, as long as it gets me through the next couple of days!

thanks,
Hugh
<<

Kevin Flowers

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 3218

Joined: Mon Feb 10, 2003 11:30 am

Country: United Kingdom (uk)




Post Sat Aug 27, 2016 7:40 pm

Re: Help! Easymount issue, engineer?

Hugh
sometimes the first few meters of new rolls are stiffer to unwind also you could check chain tension and that the clutch is tight. Mine developed a similar fault and when i checked the clutch fixings had come loose

Kev
<<

Hugh Potter

User avatar

Premium Member
Premium Member

Posts: 8484

Joined: Fri Jun 17, 2005 10:43 am

Country: United Kingdom (uk)




Post Tue Aug 30, 2016 12:37 pm

Re: Help! Easymount issue, engineer?

Kevin Flowers wrote:Hugh
sometimes the first few meters of new rolls are stiffer to unwind also you could check chain tension and that the clutch is tight. Mine developed a similar fault and when i checked the clutch fixings had come loose

Kev


thanks Kev,
I'll keep this in mind if it does it again, it's about 20m into a new roll though.

H

Return to General Sign Topics



 

About
Contact
Board Rules
Membership
Terms & Conditions

 

Signapp - iPhone & iPad
Signapp - Android
Vehicle Wrap Training
Vinyl Application Training
Vehicle Wrap Accreditation
UK Sign Group
Site Membership
Advertising
Videos
British Signs & Graphics Assoc.

 

 Facebook
 Twitter
 Youtube
 Linkedin

 

Who is Online

In total there are 66 users online ::
3 registered, 0 hidden and 63 guests
[based on past 5 minutes]

Most users ever online was
370 on Tue Aug 28, 2018 5:02 pm

Registered users:
Kevin Mahoney, Russell Pavey

Copyright © 2000 - 2019 Robert Lambie