my invisible text
Categories
  • TIMELINE

resizing problem signlab to graphtec

<<

Derek Heron

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2752

Joined: Sun Apr 11, 2004 4:39 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Wed Jul 22, 2009 8:48 pm

resizing problem signlab to graphtec

just getting sorted after moving units
busy connecting the new graphtec fc7000 mk2 to run from signlab alongside the cadet plus

when sending to the cadet everything is fine as normal
but sending cut job to the graphtec it is increasing the size of the job x 4
managed to get round it with the graphtec settings where you can set it to cut 1/4 size
i must have a setting out somewhere but cannot find it
any ideas

Derek
<<

Chris Wool

User avatar

L-Gold Member
L-Gold Member

Posts: 7017

Joined: Sat Dec 13, 2003 4:02 pm





Post Wed Jul 22, 2009 9:09 pm

quick reply its called the plotter step command has to be the same in software and the plotter.
.
if you are stuck i will be about later

chris
<<

Derek Heron

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2752

Joined: Sun Apr 11, 2004 4:39 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Wed Jul 22, 2009 9:12 pm

cheers chris will have a look and see if i can spot it

Derek
<<

Brian Hays

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2476

Joined: Mon Jan 07, 2002 1:00 am





Post Wed Jul 22, 2009 9:22 pm

What version of Signlab is it?

If it's a recent version you can adjust the resolution by going to the setup button in plotter setup, then plotter options tab. If it's cutting 4x size & the resolution is set to 1016, then you change it to 254.

If it's an older version (version 5.0 for example) then you can adjust it in the ini file. Press alt & e whilst in plotter setup to bring up the ini file in notepad. You then adjust the figure in the scale option (it will be the last number in the line)
<<

Derek Heron

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2752

Joined: Sun Apr 11, 2004 4:39 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Thu Jul 23, 2009 8:12 am

morning guys

Brian i am on version 8.1

tried resetting to 2540 but this alters the size by approx 2.5 increase


derek
<<

Brian Hays

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2476

Joined: Mon Jan 07, 2002 1:00 am





Post Thu Jul 23, 2009 8:20 am

254 not 2540!

What number was there before you altered it? you need to divide the original number by 4 if it was cutting 4x size...
<<

Derek Heron

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2752

Joined: Sun Apr 11, 2004 4:39 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Thu Jul 23, 2009 8:34 am

hi brian only have 2 options
1016 and 2540
will try and post a screen shot with the options

derek
<<

Brian Hays

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2476

Joined: Mon Jan 07, 2002 1:00 am





Post Thu Jul 23, 2009 8:59 am

Haven't got Signlab where I am at the moment. But as I recall you click the advanced box & change the values in there, maybe the option below the one you are changing?
<<

Derek Heron

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2752

Joined: Sun Apr 11, 2004 4:39 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Thu Jul 23, 2009 9:21 am

cheers Brian changed the values to 254 and seems ok now

:D touch wood

derek
<<

Neil Riley

User avatar

1 Star Contributor

Posts: 56

Joined: Wed Nov 20, 2002 3:05 pm





Post Thu Jul 23, 2009 11:20 am

You should leave the setting as 1016 in Signlab and alter it in the cutter.
I had the same problem when I first got my FC7000.
It's in the menu.....somewhere...!
<<

Derek Heron

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2752

Joined: Sun Apr 11, 2004 4:39 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Thu Jul 23, 2009 12:08 pm

hi neil might be the wrong setting in the graphtec .
i found you could set it to 1/4 and this worked but
this needed to be reset every job
will look to see if their is another menu page to change

derek
<<

Neil Riley

User avatar

1 Star Contributor

Posts: 56

Joined: Wed Nov 20, 2002 3:05 pm





Post Mon Jul 27, 2009 1:45 pm

I had a look and couldn't find the step size option - it used to be in the interface menu. Maybe it's changed with new firmware?

You can alter the scale in the "function 1" menu.
Mine is set to 1 which should be the default. Remember to press enter after you change it or it will reset next time.
<<

Derek Heron

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2752

Joined: Sun Apr 11, 2004 4:39 pm

Country: United Kingdom (uk)




Post Mon Jul 27, 2009 1:54 pm

hi neil thought i had it sussed but it keeps resetting after every cut or if its switched on or off
i will have to sit and go through all the set up process

derek

Return to Signlab Software



 

About
Contact
Board Rules
Membership
Terms & Conditions

 

Signapp - iPhone & iPad
Signapp - Android
Vehicle Wrap Training
Vinyl Application Training
Vehicle Wrap Accreditation
UK Sign Group
Site Membership
Advertising
Videos
British Signs & Graphics Assoc.

 

 Facebook
 Twitter
 Youtube
 Linkedin

 

Who is Online

In total there are 69 users online ::
5 registered, 0 hidden and 64 guests
[based on past 5 minutes]

Most users ever online was
370 on Tue Aug 28, 2018 5:02 pm

Registered users:
Andy Thorne, Kevin Mahoney, Mark Piddington

Copyright © 2000 - 2019 Robert Lambie