my invisible text
Categories
  • TIMELINE

Software issue means my graphtec will only cut tiny numbers!

<<

Liam Pattison

5 Star Contributor

Posts: 639

Joined: Wed Jun 03, 2009 11:03 pm





Post Sun Jun 21, 2009 8:31 pm

Software issue means my graphtec will only cut tiny numbers!

Hi
this is probably a really stupid question. i have a graphtec CE5000 120 cutter and i am using it with vinyl master pro. When i output my work to cut the cutter just cuts a series of tiny numbers.

I'm sure it's a software issue as the software which came with the cutter works fine.

I've tried the cutter on a mates flexisign now and it also only cuts a series of tiny numbers.

Is there something i am not setting up correctly in these softwares which causes this to happen?

I would really appreciate any help as this is driving me slightly crazy.

Thanks

Liam
<<

Brian Hays

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2476

Joined: Mon Jan 07, 2002 1:00 am





Post Sun Jun 21, 2009 8:35 pm

You are probably using a HPGL diver when it should be GPGL or vice versa.
<<

Liam Pattison

5 Star Contributor

Posts: 639

Joined: Wed Jun 03, 2009 11:03 pm





Post Sun Jun 21, 2009 8:51 pm

thanks Brian i will give that a try, must be something simple like that.
<<

Brian Hays

User avatar

5 Star Contributor

Posts: 2476

Joined: Mon Jan 07, 2002 1:00 am





Post Sun Jun 21, 2009 9:31 pm

It will almost certainly be a language problem if the numbers are tiny single line ones (ie ones that you cannot weed) You can switch the Cutter between HPGL & GPGL so can change that rather than the software if you prefer.
<<

Alan Drury

User avatar

L-Gold Member
L-Gold Member

Posts: 2147

Joined: Wed Jan 14, 2004 6:29 pm





Post Mon Jun 22, 2009 8:40 am

I reckon Brian is right, Cutting Master comes with the Graphtec and that only works with gpgl. When I use Signlab that driver is hpgl.
Alan D
<<

Liam Pattison

5 Star Contributor

Posts: 639

Joined: Wed Jun 03, 2009 11:03 pm





Post Mon Jun 22, 2009 11:57 am

Thanks both for your advice i'm going to try this later when i get chance and will let you know how i get on.


Liam
<<

Liam Pattison

5 Star Contributor

Posts: 639

Joined: Wed Jun 03, 2009 11:03 pm





Post Mon Jun 22, 2009 3:23 pm

Ok thanks very much to you two for your advice as it helped to solve the problem a great deal. :D

Let me just explain exactly how i sorted it in case anyone else has the same problem and finds this thread, i don't want to just take from here so i will try to contribute-

First of all i downloaded the full manual for my graphtec cutter from their website. Then i found out how to change the cutters language setting to HPGL. I then had to make sure my software was communicating in the same language.
Then finally i found out the changes only took effect when i switched everything off (cutter and computer) and restarted them. Now everything is working fine.

Thanks again!!!

Liam

Return to General Software Topics



Who is online

Registered users:
Alex Crosbie

cron

 

About
Contact
Board Rules
Membership
Terms & Conditions

 

Signapp - iPhone & iPad
Signapp - Android
Vehicle Wrap Training
Vinyl Application Training
Vehicle Wrap Accreditation
UK Sign Group
Site Membership
Advertising
Videos
British Signs & Graphics Assoc.

 

 Facebook
 Twitter
 Youtube
 Linkedin

 

Who is Online

In total there are 64 users online ::
3 registered, 0 hidden and 61 guests
[based on past 5 minutes]

Most users ever online was
370 on Tue Aug 28, 2018 5:02 pm

Registered users:
Alex Crosbie

Copyright © 2000 - 2019 Robert Lambie